dagen de

Ikväll. smäller. det. 18.15. kom ihåg. 18.15. 1.8.1.5.
Har fått tusentals med frågor om hur vi bodde. har tagit några bilder men nslegendaren tor har redan gjort en episk cribzvideo tidigare iår. Se och njut

TT Episod 6 - The Wild Hunt del 2

Godeftermiddag kära tanzatimerz.
Slutat för dagen och lyssnar på Filip och Fredriks podcast (Kolla upp på itunes, det är magiskt)
Har suttit med sam B gruppen och planerat den legendariska insamlingen för Tanzania som sker under lucia.
En reklamfilm även är in the works och lär bli legendary wait for it dary.
Tänk er en öppen brasa, en julgran, en röd fåtölj och en karismatisk fanny som talar om det viktiga i livet.
Nu för del 2 av safarituren. ber om ursäkt för mycket brus pga starka vindar.
PS. Gokväll börjar 18.15 på lördag ej 18.30! CS.

TT Episod 6 - The Wild Hunt del 1

Idag har varit en spännande dag.
Tanzagruppen blev intervjuade av SVT för programmet Gokväll som kommer sändas på Lördag 18.30. Kan lova att vi kommer sitta bänkade och se när vi skämmer ut oss själva. Skulle vilja tacka alla som tar sig tiden och kollar in på denna otroligt lama blogg. Gör ju inga inlägg förutom videobloggarna och dem är mest gjorda för att vi ska kunna kolla tillbaks på resan om 5 år och njuta över hur bra vi hade det. Men det är otroligt roligt att det är någon fler som vill se och vi hoppas att det kan ge ett skratt eller två. Här kommer del 1 av safari episoden.


TT Special Episod - Its Kili Time

Som en hyllning till alla kryp som ville oss illa där nere har jag lagt ihop några klipp från våra möten med läskiga insekter. Its Kili Time var en reklamfras som användes överallt för den lokala ölen Kilimanjaro beer, men vi tolkade den annorlunda.
Ikväll har stora delar av tanzagruppen samlats hemma hos Malin för att dela bilder och minnen med varandra. Har även dokumenterat lite vilket med material från imrn kommer bli den sista videobloggen...
Önskar att vi skulle kunna fortsätta men om någon vecka har vi visat allt material vi har.
Känsliga titare varnas. Lägger även upp denna på vimeo för att det inte gick på youtube(copyright är framme igen)

Untitled from adam lundberg on Vimeo.


TT Episod 5 - Every Joydrop is a Waterfall part 1&2

Gokväll mina vänner.
Efter mycket slit är den ack så efterlängtade episoden här.
Pga copyright själv fick vi inte ha med den perfekta låten Coldplay – Every Teardrop Is A Waterfall när vi hoppar i vatten, men gorillaz får duga och ni får tänka in er denna låt under del ett.
Detta är som sagt en dubbelepisod så det är bara att lägga dig skönt i soffan, poppa popcorn och hämta åksjuktabletterna.

det blir alltid bättre framåt natten

Pga av copyright själ kunde inte nya episoden Every Joydrop is a Waterfall läggas upp. Har försökt redigera den lite och hoppas på att det ska funka nu, det är en 20 minuters-special med bla undervattenskamera.
Håller tummarna att det funkar till ikv.

TT Episod 4 - The Cake is a Lie

vi matar på med avsnitt 4 av den episka resan.
Vi blev inbjudna till ett tanzanskt bröllop där vi inte kände några, det var det sjukaste missplasering jag har varit med om.
Kan meddela att ingela sov stora delar i kyrkan, vilket filmades och visades på en stor projektor så alla kunde se på middagen sedan.

TT Episod 3 - Funky Chickens & Bom Chicka Boms

Först och främst vill vi tacka alla som kollar på bloggen och kommenterar, det värmer att det är någon som kollar iallafall. Därför lägger vi upp Episod 3 och förhoppningsvis hinner episod 4 komma upp också. Det tar typ 3 timmar att exportera videoinlägget från imove till datorn, och sedan 3 timmar till att lägga upp den på tuben, menmen its worth it. I detta avsnitt är vi på Mnini Secondary school, man kan säga att det är motsvarigheten till låg och mellanstadiet. Medans Secondary School är som högtsadiet och gymnasiet. Har folk frågor är det bara att ställa.
Ber om förlåtelse för den otroligt skakiga kamera, det är värre än vanligt. Men det är svårt att vara still när man är så taggad på alla lekar.

me oN safari

pga brutalt långa uppladdningstider har inte Episod 3 kommit ut på tuben ännu, men snart så.
Undertiden tänkte jag visa några bilder på mig under safarin.
me N axel
me N elefant
me N pregnant hyena
me N sleeping hyena
me N hunting hyena
me N chillin lion
me N högvall
me N drinking lion

TT Episod 2 - Secondary School & Crazy Dancing

Tack vare att det är så många som har sett gårdagens inlägg lägger vi upp Episod 2 nu.
Hoppas att ni tycker det är någorlunda bra och kan få er ett gott skratt av hur stelt det är när
vi försöker vara seriösa. Vi tar även inget ansvar om någon blir sjösjuk av skakig kamera eller kameraman.
Om ni inte sett första avsnittet, gör det gärna. Vi lägger upp videorna i kronologisk ordning.

tv-kändisar

nu är det dags för lite skönhetsömn.
Imrn kommer svt till Draggen för att intervjua oss om tanzaresan. Lyckas förhoppingsvis filma lite från det.
Redigerat Episod 2 & 3 ikv. Nummer 2 kommer som lovat imrn. Utlovar waka waka

TT Episod 1 - Flygplan & Douches

Så var första videoinlägget gjort. Detta är kanske inte den mest händelserika delen men vänta ni bara.
Hopppas ni inte kexar av den skakiga kameran eller dess kameraman.
Episod 2 kommer imrn.

tanzpicz

Detta är bara en bråkdel av alla bilder som togs. Dessa tagna med en iPhone. Videoinlägg ikv
Alla älskade kameror, och axel.
Världens coolaste
Stipendiater på Mnini Secondary School
Surfin Safari
Kids vid ett vattenfall från Kilimanjaros Glaciär
Uke Jam
På ett tanzanskt bröllop - The Cake is a Lie?
Kili
Homebase - Florentinas Casa

i dont wanna go home

Sådärja, efter 2 magiska veckor i Tanzania är vi nu hemma i Umeå igen. Vi sitter nu och redigerar de kommande videobloggarna. Första tror jag vi lägger upp imorgon kväll. Förbereder på många pinsamma stunder när adam försöker prata med kameran själv. När vi nu sitter och kollar igenom alla dessa klipp börjar vi inse vilken resa det har varit. Ett fantastiskt gäng med sköna, roliga, omtänksamma och crazy människor. En ännu mer fantastisk lärare som är superkändis där nere. Hon kallas för Mama Ingela och dom sjöng sånger om henne när vi kom till skolan. Vi fick uppleva så otroligt mycket, många hemska saker men destofler underbara händelser. Någon gång kan vi skriva lite utförligare vad vi gjorde varje dag osv. Men hur mycket vi än skulle visa/berätta skulle det aldrig gå att förstå sig på hur vi hade det. För mig(Adam) var det lätt en av dom 3 bästa upplevelserna i mitt liv. Alla som får chansen att göra något liknande, tveka ej. Vi fick fara på flera skolor och barnhem och dela ut kläder, skolböcker, pengar till nya byggnader. Vi fick även träffa några stipendiater som har det otroligt svårt hemma, de var oftast utan föräldrar och bodde långt från skolan. Men tackvare insamlingar här i Sverige kan vi finansiera deras skolgång (det kostar väldigt mycket att gå i skola i tanzania, jämfört med här hemma då vi tar skolan förgivet). Det var fantastiskt att få se hur mycket dom uppskattade att gå i skolan och hur tacksamma det var över chansen dom fick. men somsagt, videobloggarna börjar på måndag och jag antar att det blir 5-6 stycken totalt. Nästan all film är filmat med iphonen och bilderna vi lägger upp nu är även tagna med en iphone. Hoppas kvallan duger sålänge, det var folk som hade med sig sytemkameror så förhoppningsvis får vi ta del av dem sedan. Hasta la manana

Edit

Är i Stockholm


Filip, är du vaken?

Väntar på flygplatsen i Addis,Etiopien. Provar lägga upp bilder från iphonen.


Addis Ababa

Vi sitter nu på flygplatsen i Addis och väntar på att få flyga vidare mot Rom och därefter Stockholm. Vi är slitna men humöret är på topp. Filip känner suget efter en limpa cigg, "Dom kostar 7 dollar grabbar!" Som vanligt kan vi inte lägga upp bilder... Men ha tålamod! På måndag kommer den första videon att dunkas upp!
Vi ses om några timmar!
Toodles


Waka Waka

Sitter på ett hotell och avnjuter en underbar sista måltid med gänget. Försöker lägga upp några bilder men det verkar inte funka......... Vi vet att ni inte klarar er utan det men vi hoppas ni överlever någon dag till utan våra vackra ansikten. Hakuna matata


I bless the rains down in Africa

Mambo!
Jag,acke, högge, ragge medflera är nu på ett hotell nära vårt hus och badar i deras pool och lånar deras wifi.pga brist på internet har vi ej kunnat uppdatera och kommer ej att kunna göra detta innan vi kommer hem. Vi kan iallafall meddela att vi har det hur bra som helst. Allt har varit över våra förväntningar och vi har gjort mycke galet och mycke gott. Vi utlovar som tidigare videobloggar från resan när vi kommer hem, vi har över 150 videoklipp att redigera när vi kommer hem. Cya douches


RSS 2.0